Log in

I forgot my password

ВАЖНИ ТЕМИ
Latest topics
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 21 on Mon Feb 19, 2018 7:15 pm
staff;
hilda; admin; fc: elle fanning;
adrian; admin; fc: andy black;
maola; global mod; fc: gal gadot;

Гласувай за мен в BGTop100.com
Гласувай за мен в BGTOP

Heart Afire

Page 2 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Go down

Re: Heart Afire

Post by Mammon. on Tue Feb 06, 2018 12:24 am


Да, Елис. - името ѝ излезе като далечен шепот между устните ми. Всичко звучеше като лудост за нея и като една забавна игра за мен, но реално погледнато дори не беше лъжа. Тя наистина би могла да види човека, когото така усилено търсеше през целия си живот. би могла, ако е демон също като мен. Внезапно разбрах какво ме бе накарало да откликна на нейния зов. Ежедневно ме призоваваха хиляди изгубени смъртни души, но тя.. Елизабет. Тя не просто бе избрана, може би самата тя не разбираше за какво точно бе избрана. Но аз, Мамон видях потенциала, криещ се у нея. Никак не ѝ отиваше да е обикновена смъртна, която вечно бяга и се крие. Тя бе призвана за великото зло и зад тази врата, която аз бих могъл да открехна за нея, се криеше един нов свят. - Осъзнавам, че не разбираш пълното значение на това, но ще ти подскажа, че не е съвсем саможертва. Има повече плюсове, които вървят с тази думичка, отколкото минуси. Но решението си е твое, разбира се.
avatar
Mammon.
Demon
Demon

XP XP : 195
Мнения : 189
Създаден : 2018-01-28

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Eliss on Tue Feb 06, 2018 12:31 am


Най-трудното решение в живота ѝ. Можеше да спаси човекът рискувал живота си за нея. Да направи абсолютно същото за него. Само трябваше да се превърне в онова, което презираше най-много. Също като демона пред нея. Знаеше, че не това щеше да иска Ронан, но имаше ли значение ако не беше до нея.
- Мамон... - прошепна името му колебливо -... моля те, моля те - погледа ѝ приковаваше неговия с настойчивост -... умолявам те, направи го ти. Спаси го.


Last edited by Eliss on Tue Feb 06, 2018 2:21 am; edited 1 time in total
avatar
Eliss
Chosen
Chosen

XP XP : 155
Мнения : 147
Създаден : 2018-01-25

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Mammon. on Tue Feb 06, 2018 12:50 am


Отвърнах със снизходителна усмивка на отчаяния й поглед. Беше толкова сладко да наблюдавам променящата се степен на агония и безизходица в погледа й, докато се опитваше да покаже доза твърдост, която да успее да смекчи въображаемото ми сърце и още по-въображаемите ми доброжелателни чувства. Един истински демон не разбираше що е това героизъм, дори го отвращаваше. Героите всъщност бяха в сянката на злодеите, а не обратното. защото по начало герои нямаше да има, ако нямаше зло. Затова злото бе ключът към съществуването на този свят. - Най-добре запази молитвите си за изтупаните в бяло ангели с добри сърца, които въобще не те забелязаха и така и не откликнаха на твоя зов. - знаех, че стрелям твърде силно с тези думи, но аз нямах нищо за губене, докато тя имаше. - Вече ти казах как можеш да спасиш своя безценен Ронан, така че ще те оставя да си помислиш. Вече знаеш как да ме повикаш. - изчезнах както стоях пред нея, точно след завършека на изречението си. Знаех, че цената ѝ е твърде висока, но времето за размисъл винаги помагаше. Тя, рано или късно, щеше да види, че друг изход няма.
avatar
Mammon.
Demon
Demon

XP XP : 195
Мнения : 189
Създаден : 2018-01-28

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Eliss on Tue Feb 06, 2018 1:25 am

***

От дни търсеше всякакви варианти в главата си. Прехвърляше всяка възможност, за да намери решение. Ставаше все по-объркана и по-объркана, но трябваше да действа бързо, защото нямаше идея колко време остава на Ронан.
- Мамон?
avatar
Eliss
Chosen
Chosen

XP XP : 155
Мнения : 147
Създаден : 2018-01-25

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Mammon. on Tue Feb 06, 2018 10:36 am


Чух името и отново усмивка на нескрито задоволство разцъфна върху устните ми. Появих се пред нея още преди да изрече името ми. Още щом си го помисли. Нямаше да крия, че я дебнех то доста време. Дебнех я тайно, в сенките на нощното небе. И знаех, че този ден ще дойде. Денят, в който ще се срещнем и ще променя живота ѝ. Откакто разбрах, че само избран може да стане демон, се бях впуснал в собствено търсене. Ел не бе просто избрана. Тя бе Моята избрана. - Е, взе ли решение, Елис?
avatar
Mammon.
Demon
Demon

XP XP : 195
Мнения : 189
Създаден : 2018-01-28

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Eliss on Tue Feb 06, 2018 2:06 pm


Изборите се брояха на пръстите ѝ и с всеки изминал ден ставаха все по-малко и по-малко. Може би наистина единствения изход бе да продаде себе си, за да спаси приятеля си. Седеше спокойно седнала на стола в стаята и гледаше тихо демона. Отново премисляше всичко.
- Сделката ни беше да го намериш. Ти я изпълни, за което съм ти благодарна. - гласът ѝ беше равен, спокоен - Нека първо да приключим с нея, а след това... - замлъкна за секунда. Демон?
- Кажи каква отплата искаш.
avatar
Eliss
Chosen
Chosen

XP XP : 155
Мнения : 147
Създаден : 2018-01-25

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Mammon. on Tue Feb 06, 2018 2:40 pm


Обиколих веднъж стаята с бавни крачки, спирайки се пред девойката. След като я изслушах, килнах леко глава на една страна. Единственото, което исках беше тук. Исках нея. С това щеше да приключи дългото ми търсене на перфектния избран. Знаех, че това бе Елизабет. Но разбира се, не можех да ѝ го кажа, навярно щеше да избяга като подплашена сърничка. Все още бе човек. Обикновен наивен смъртен, вярваш на всичко. Бе изумително как хората все още вярваха, че доброто ще възтържествува, въпреки че такъв бе краят само в прашните книги. - Добре. За да не ми оставаш длъжничка, ще затворим сделката с една скромна молба. Съгласи се да изпием по едно заедно. - странното ми желание сякаш я изненада прекалено, но това не ми попречи да се настаня да нея и магически да накарам пред нас да се появи бутилка от най-качествения алкохол. Нямаше значение за мен как ще разчете тя действията ми. дали като момент на слабост, или пък ще си помисли, че и един демон би могъл да е джентълмен и да заприлича дори малко на човек отвътре. Дори да го възприеме като театър, беше все едно. Налях ѝ малко от алкохолната течност и я погледнах. - Не се изненадвай толкова- Дори да не ти се вярва, понякога демоните биват самотни и също имат нужда от компания, също както хората.
avatar
Mammon.
Demon
Demon

XP XP : 195
Мнения : 189
Създаден : 2018-01-28

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Eliss on Tue Feb 06, 2018 2:45 pm


Все още се опитваше да прозре през действията му. Нима това бе всичко, което иска за отплата. Представата за демоните в главата ѝ бе съвсем различна и те определено нямаха нужда от компания за по питие. Но щом това искаше тогава...
- Има ли нещо в чашата ми, което не бива да е там? - какъв по-прекрасен начин да я отрови или дори просто да се позабавлява сипвайки ѝ нещо. Погледна подозрително чашата, а след това върна поглед на него. Нямаше изгода да я убива, но все пак беше демон, а това не бе за подценяване.
avatar
Eliss
Chosen
Chosen

XP XP : 155
Мнения : 147
Създаден : 2018-01-25

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Mammon. on Tue Feb 06, 2018 2:58 pm


Не сдържах искрения си смях. Това бе така нормален и логичен въпрос, че за първи път се чувствах странно. Сякаш бях обикновен наемен убиец, а красавицата до мен -поредната жертва. А най-малкото всъщност, което исках, е да я убивам. Реално не бях убивал собственоръчно никой смъртен, въпреки че след повечето си сделки никой не оцеляваше. Повечето посягаха на живота си, а други просто губеха разсъдъка си. Картинката никога не бе красива, но такава бе целта на моето съществуване. Да докажа, че мракът е по-силен и по-всепоглъщаш от светлината. И по.-красив, разбира се. Защото докато щастливите хора си приличаха до болка, всеки изживяваше нещастието по свой уникален начин. Там се криеше красотата, която малцина можеха да прозрат. - Може и да съм демон, но уважавам всеки свой клиент. - отвърнах простичко на въпроса ѝ, като си сипах пред нея от същото питие и отпих няколко глътки. Видях в очите ѝ, че далеч не отговарях на представите ѝ за демонично създание. Тя не ме познаваше и бе нормално. Веднъж станеше ли като мен обаче, щеше да види колко различно е всичко от хорските стереотипи и възприятия.


Last edited by Mammon. on Tue Feb 06, 2018 3:12 pm; edited 1 time in total
avatar
Mammon.
Demon
Demon

XP XP : 195
Мнения : 189
Създаден : 2018-01-28

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Eliss on Tue Feb 06, 2018 3:03 pm


Леко се усмихна. Знаеше, че преувеличава, защото никой не би имал изгода от смъртта ѝ... освен може би онези, който я преследваха.
- Добре, наздраве. - отпи прекалено голяма глътка от питието си, но не изглеждаше като да ѝ се отрази зле. След толкова много години скитничество и криене по странноприемниците поне се научаваш да пиеш, за да забравяш проблемите.
avatar
Eliss
Chosen
Chosen

XP XP : 155
Мнения : 147
Създаден : 2018-01-25

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Mammon. on Tue Feb 06, 2018 3:21 pm


Наздраве, Ел! - за първи път усмивката ми не бе породена от чуждото нещастие. Чувството за миг да забравиш как всички се бояха от те би те мразеха, как проклинаха други с твоето име, както олицетворяваше злото по света и трябваше да си представителен всеки път...бе по своему приятно. За миг се почувствах освободен от длъжност, от самата си същност. Нещо по принцип невъзможно за някой като мен. Значи това бе усещането да си обикновен човек.
avatar
Mammon.
Demon
Demon

XP XP : 195
Мнения : 189
Създаден : 2018-01-28

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Eliss on Tue Feb 06, 2018 3:25 pm


Сега като седяха с по питие в ръка не изглеждаше толкова опасен. Дори изглеждаше леко нормален. Любопитния ѝ поглед все още го изучаваше. Дали няма да разтвори криле сега, за да все е хаос в стаята или щеше да се обърне с лукава усмивка и щеше да я заплаши с нещо. Но нищо такова не последва, което беше... доста изненадващо за младото момиче.
- Винаги ли си бил демон? - реши да го попита след като отпи още една глътка от питието си.
avatar
Eliss
Chosen
Chosen

XP XP : 155
Мнения : 147
Създаден : 2018-01-25

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Mammon. on Tue Feb 06, 2018 3:33 pm


Значи това следваше при хората, опознаването, личните въпроси. Досега никой смъртен не бе любопитствал за мен, може би защото не се осмеляваше да ме попита на глас нещо подобно. Всъщност у никой от предишните си клиенти не бях срещал това любопитство. Те до един бяха толкова погълнати и устремени само към това,което желаеха. Единствен това бе имало значение - сделката, чрез която да получат това, за което копнеят сърцата им. - Да. - позачудих се малко дали да отговоря, но нали това бе молбата ми - един момент, прекаран по човешки му - Аз съм творение на самата Дивора, богинята на греха. Нейният мрак ме създаде. - реших да не срещна погледа ѝ, защото предполагах че друг,дори тя на мое място щяха да бъдат засрамени то това,което са, от цялостният мрак в себе си, от злото си начало. Но аз не бях смъртен, следователно не се боях или срамувах да кажа какъв съм и къде принадлежа.  Отвращението и ужаса в очите на човеците не ме обиждаше.
avatar
Mammon.
Demon
Demon

XP XP : 195
Мнения : 189
Създаден : 2018-01-28

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Eliss on Tue Feb 06, 2018 3:40 pm


Продължаваше да го гледа опитвайки се да разбере цялата същност на това същество демон. За някой създаден от подобен мрак сега изглеждаше доста човечен.
- Нямах предвид точно това. - замлъкна за момент и погледна към чашата си - Имах предвид, демон като държание, като действия. Поне те зависят от теб самия. Винаги ли си бил жесток, груб... мрачен? - дори нямаше идея дали ползва правилните епитети. Ако го разгневеше сега можеше да съжалява, но настоящето ѝ спокойствие ѝ даваше известна увереност.
avatar
Eliss
Chosen
Chosen

XP XP : 155
Мнения : 147
Създаден : 2018-01-25

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Mammon. on Tue Feb 06, 2018 3:42 pm


Това ли бе първото ти впечатление за мен? - изкуших се да я попитам, втренчвайки очи в нейните.
avatar
Mammon.
Demon
Demon

XP XP : 195
Мнения : 189
Създаден : 2018-01-28

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Eliss on Tue Feb 06, 2018 3:46 pm


- Ами... да... - отмести поглед неудобно от неговия.
avatar
Eliss
Chosen
Chosen

XP XP : 155
Мнения : 147
Създаден : 2018-01-25

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Mammon. on Tue Feb 06, 2018 3:50 pm


Усмихнах се непринудено.Осъзнах колко трудно бе на хората да преглътнах страха си да кажат истината, но избраната пред мен се справяше неистово добре. Очевидно бе необикновена. - Значи съм такъв. - потвърдих съвсем спокойно. - Всичко е такова, каквото сама го назовеш, Елис. Думите нямат значение сами по себе си, те просо отразяват възприятията ти за света, за доброто и злото. Злото не е зло, докато сам не му предадеш това определение.
avatar
Mammon.
Demon
Demon

XP XP : 195
Мнения : 189
Създаден : 2018-01-28

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Eliss on Tue Feb 06, 2018 3:55 pm


- Значи ако си те представя като розов еднорог, ще станеш такъв. - реши да се пошегува за момент и се засмя леко.
avatar
Eliss
Chosen
Chosen

XP XP : 155
Мнения : 147
Създаден : 2018-01-25

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Mammon. on Tue Feb 06, 2018 3:56 pm


Кой знае!- възкликнах на шегата ѝ. За първи път някой се шегуваше добронамерено с мен, но странните събитията явно щяха да продължат в нейната компания.
avatar
Mammon.
Demon
Demon

XP XP : 195
Мнения : 189
Създаден : 2018-01-28

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Eliss on Tue Feb 06, 2018 4:06 pm


- Кое е най-доброто нещо, което си правил? - нямаше смисъл да пита за най-лошото, защото все още вярваше, че са прекалено много.
avatar
Eliss
Chosen
Chosen

XP XP : 155
Мнения : 147
Създаден : 2018-01-25

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Mammon. on Tue Feb 06, 2018 4:10 pm


Добро? - съвсем се изгубвах в нейните въпроси, че се чудех как така изникваха в съзнанието ѝ. Какво се предполагаше да ѝ каже? Това, което очаква или което иска да чуе, както винаги? Аз просто се грижех всеки човек да откриеше грозната истина за себе си. това, че всяко начало бе мрак и само мрак, а човекът изначално зъл. Всеки добродетел идваше от съвестта, но тя често бе така лесно заобиколена. - Зависи какво смяташ за добро. Дали ангелското бездействие или моят опит да помогна на хората, така както открих твоя безценен Ронан.
avatar
Mammon.
Demon
Demon

XP XP : 195
Мнения : 189
Създаден : 2018-01-28

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Eliss on Tue Feb 06, 2018 4:15 pm


- Човешко добро. Да помогнеш без да искаш нищо в замяна. Да предпазиш някого. Да обичаш.
avatar
Eliss
Chosen
Chosen

XP XP : 155
Мнения : 147
Създаден : 2018-01-25

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Mammon. on Tue Feb 06, 2018 4:21 pm


Както сама изтъкна, това са човешки неща, така че въпросът ти се обезсмисля. Животът ми няма общо с човешкия. Не са ми понятни чувства като любовта. Та кой би обикнал демон? - засмях се саркастично като си го представих. Замислих се за всички човешки глупости, в които хората така отчаяно се вкопчваха и с които се залъгваха, че са щастливи. Дали всички тези чувства изконно не ми бяха присъщи, или просто не ги бях изпитвал никога и затова не вярвах в тях и тяхното безсмъртие. Може би никога нямаше да разбера...
avatar
Mammon.
Demon
Demon

XP XP : 195
Мнения : 189
Създаден : 2018-01-28

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Eliss on Tue Feb 06, 2018 4:26 pm


- Да, съжалявам. Глупав въпроса. Явно прекалено много мисля като човек. - отпи отново от чашата си.
avatar
Eliss
Chosen
Chosen

XP XP : 155
Мнения : 147
Създаден : 2018-01-25

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Mammon. on Tue Feb 06, 2018 4:32 pm


"Това може да се промени" си помислих, пресушавайки на свой ред своята чаша. Май човешките емоции започваха да ми идват прекалени и реших, че толкова човешки моменти ми стигат. - Е, благодаря за компанията. Беше ми приятно, Елизабет. - погледнах я преценително и осъзнах, че не бе съвсем подходящ момент да повдигна въпросът, който още я измъчваше. Щеше ли да жертва човешкото в себе си или не, аз да спаси онзи Ронан? Така или иначе тя отново щеше да ме повика и аз го предчувствах, затова се изправих, правейки ѝ официален жест, че си тръгвам.
avatar
Mammon.
Demon
Demon

XP XP : 195
Мнения : 189
Създаден : 2018-01-28

Back to top Go down

Re: Heart Afire

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum