Log in

I forgot my password

ВАЖНИ ТЕМИ
Latest topics
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 21 on Mon Feb 19, 2018 7:15 pm
staff;
hilda; admin; fc: elle fanning;
adrian; admin; fc: andy black;
maola; global mod; fc: gal gadot;

Гласувай за мен в BGTop100.com
Гласувай за мен в BGTOP

The Gods and The Demigods

Go down

The Gods and The Demigods Empty The Gods and The Demigods

Post by Maola. on Mon Jan 22, 2018 11:11 amВЛАДЕНИЯТА НА СЕДЕМТЕ БЕЗСМЪРТНИ
Седемте безсмъртни са царете на Небесата. Тъй като всяко божество смяташе, че е еднакво важно, те бяха разделили Небесата на 6 територии. Един от тях нямаше обособена територия (ще споменем причината по-долу). Останалите си имаха свое царство и съответно свои поданици (те бяха душите на мъртвите, ангелите и демоните). Самите богове рядко слизаха сред смъртните, по-често изпращаха своите поданици. Ето защо е добре да добиете представа за техните скъпи владения:

       


       

КЛАУДОР
Клаудор - познато още като Облачното царство (защото се намираше скрито в гъсти облаци), то бе царството на душите на смъртните. Когато човек умираше, душата му се възнасяше в Клаудор, за да служи на бог Дендис. Всички души в Клаудор изживяваха своя мечтан живот, но той бе една илюзия, която Дендис предоставяше на своите предани мъртви поданици. Помощник на бог Дендис бе Маола - нейната задача бе да води душите на мъртвите в Клаудор, но невинаги го изпълняваше. Това бе най-мистичното от шестте кралства и криеше доста неразгадани тайни.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~РЕЙНДОР
Рейндор - кралството на Абелон - богинята на седемте морета и бурите. Това бе може би най-самотното кралство от всички. Нейни поданици бяха единствено морските сирени (вид демони) и техните по-добри версии - русалките (вид ангели). Те бяха нейни творения, които да я избавят от самотата. Рейндор бе като едно мрачно и дълбоко морско дъно сред звездите. Водата бе една красива илюзия, която Абелон бе създала, за да се чувства у дома си. Беше забавно как външните посетители се страхуваха, че няма да могат да дишат тук, но с това всъщност нямаше никакъв проблем.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~СИНДОР
Синдор - кралството, принадлежащо на богинята Дивора. Нейни поданици бяха демоните на седемте гряха - Асмодий (Похот), Велзевул (Чревоугодие), Мамон (Алчност), Белфегор (Леност), Сатана (Гняв), Левиатан(Завист) и Луцифер(Горделивост). Всички тях Дивора често пращаше да подтикват хората към злото и грешните решения. Те имаха правото единствено да шептят на хората, не да ги нараняват. Ала един техен шепот имаше силата да даде неистов кураж или дори да доведе до лудост някой смъртен с по-слаба психика.
В Синдор цареше вечен мрак, а душите тук до една бяха покварени от сладките грехове. Понякога и някоя изгубена душа от Клаудор ставаше играчка на демоните.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ХАЛДОР
Халдор - кралството на бог Серафим и ангелите на седемте добродетели (целомъдрие, лишение, щедрост, трудолюбие, търпение , добродушие  и смиреност ). Както седемте гряха, така и добродетелите биваха пращани при смъртните, за да им покажат правилния път. Както се досещате, кралствата Синдор и Халдор бяха във вечна вражда помежду си, но същевременно едното не би могло да има смисъл на съществуване без другото. За разлика то Синдор, където цареше вечен мрак и поквара, тук в Халдор всеки ден беше празник, навсякъде лъхаше приятният аромат на цветя, разнасяха се песните на ангелите, а небето винаги сияеше в различни красиви цветове.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~НАРАДОР
Нарадор - кралството на бог Мур. Неговите поданици бяха природните елфи и феи (вид ангели), които често бяха изпращани да се грижат за природата, която хората унищожават. Тяхна бе трудната задача винаги да има богата флора и фауна, нови животински и растителни видове. Те се грижеха да създават красота на Земята. Понякога не бяха доволни, че хората не оценяват въпросната красота, която те създаваха, но не таяха омраза - това не бе познато на съвършени създания като тях.
Нарадор бе най-красивото то всички кралства, тук можеха да се срещнат невиждани другаде животни и природни обекти.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ЛАВАДОР
Лавадор – кралството на Локи, който като бог на разрушението си има четворка помощници, а именно Четирите конника (вид демони). Белият конник, наричан още Завоевател. Червеният конник, наричан Война. Черният конник, наричан Глад. Бледият конник, наричан Смърт. Като цяло тяхната грижа е да се гаврят с простосмъртните човеци, като всички брилянтни идеи за това им дава техният повелител - Локи. Той ги изпраща, когато иска от хората трагични зрелища, които да разнообразят божественото му ежедневие.
Все пак рядко външни лица се осмеляваха да навлязат във владенията на Локи, дори останалите богове силно се бояха, че той рано или късно ще ги предизвика на война, за да завладее целите Небеса.

       code by Chocolate cookie
The Gods and The Demigods Tumblr_p2v2ojE7jD1ql1i0bo6_500
Maola.
Maola.
I'm not bossy, I'm the boss.
I'm not bossy, I'm the boss.

XP XP : 141
Мнения : 83
Създаден : 2018-01-18

Back to top Go down

The Gods and The Demigods Empty Re: The Gods and The Demigods

Post by Maola. on Mon Jan 22, 2018 7:32 pm

СЕДЕМТЕ БЕЗСМЪРТНИ
Седемте безсмъртни Дендис, Маола, Абелон, Дивора, Серафим, Мур и Локи са царете на Небесата. Те са върховните сътворители на всичко живо и неживо. Както и вечните разрушители. С малкото си пръстче могат да решат съдбата на хиляди животи. Някои от тях предпочитат да създават и защитават, а други на покваряват и унищожават. Седмината живеят в доста условен мир помежду си, но реално никой не би казал, че се понася с останалите, а и навярно един ден ще настъпи жестока война за това кой да царува над целите Небеса. Едно небе е все пак тесничко за седем богове, так както Земята е тесничка за няколко милиарда души.
       


       

DENDIS
Създател на Клаудор (Облачното царство или иначе казано - царството на мъртвите). Помогнал е на Мур да създаде пустините на Земята, като идеята, естествено, е била негова. Той е любител на празнотата и пустошта. На отиващия си живот. Въпреки това обича вниманието и често организира забави сред своите поданици – душите на мъртвите. Все пак Клаудор е един вид мястото на задгробния  живот, та Дендис се грижи никой да не скучае, най-вече самият той. Защото да си Бог е невинаги така интересно.
Елемент/Стихия: Пясък
Реликва: пясъчен часовник, който показва оставащото време на всеки смъртен (не само човек, но и жиовтно).


MAOLA
Покровител на мъртвите. Представяна е като черна котка, която съпровожда духовете на умрелите до Облачното царство(Клаудор). Често се навърта около душите, които не могат да преминат (призраците, обречени да се лутат), за да ги пази и насочва. Ето защо през повечето време е на земята, сред смъртни и духове. Това е причината тя да си няма собствено кралство на Небесата. Но честно казано тя е единствената богиня, която и без покана си обикаля където си ще. Тя е най-неуловима от всички, защото в божествената си форма единствена може да стана невидима и да с изпарява за нула време от погледа на останалите. Честно казано тя обича да пакости повече, отколкото да прави добро. Често е наричана Коварно зло от останалите шестима безсмъртни.
Елемент/Стихия: Дух (невидимост)
Реликва: космически амулет, даващ ти способността да пътуваш из времето и пространството. Самият амулет е изработен от фини частички, срещащи се само в открития космос; говори се дори, че с него и смъртен би могъл да се възнесе в някое от шестте небесни кралства.
ABELONE
Създателка и покровителка на морето и морските създания. Тя е най-фината и нежна богиня сред Седмината. Тя е като водата – непредсказуема, саможива, силна и ефирна едновременно. Не  тайна, че доста богове точат лиги по нея, ала тя се оказва прекалено недостъпна за тях. Най-големият й обожател е Локи, богът на разрушението. Но той по-скоро иска да я притежава като украшение, отколкото нещо друго. Дали защото знае колко обсебваща е красотата й, или поради друга причина, но Абелон рядко излиза извън своето кралство. Предпочита да слиза сред смъртните, отколкото да говори с останалите богове. Тя е единствената, която не е така силно нарцистична.
Елемент/Стихия: Вода.
Реликва: огромна раковина, с която може да призовава всякакви морски създания. Който го притежава ще може също да контролира водните участъци и времето (да предизвиква проливен дъжд, огромни вълни и дори цунами).
ДИВОРА и СЕРАФИМ:
Няма как най-напред да не говорим за тези две божества заедно, защото именно те са създали хората. Да, без да искат, обединявайки своите ангели и демони, заедно са сътворили смъртните, обитаващи сега земята. Всъщност първоначално дори всеки е имал идея самостоятелно да създаде нещото, наречено човек. Но идеите им се припокривали, двамата се изпокарали кой ще създаде човека и накрая силите им избухнали, слели с ведно и ето как се пръкнали хората. В тях по начало имало и добро и зло, затова били податливи както на ангелските напътствия, така и на демонския шепот.DIVORA
Дивора е богинята на греха. Тя е създателката на седемте смъртни гряха и те й служат безпрекословно. Тя е най-властната и с най-покварено сърце сред Седмината. Отрича напълно доброто и светлината, като нещо глупаво, наивно и ненужно. Стреми се да докаже, че нейната сила е надделяла над тази на Серафим и хората са по-зли и жестоки, отколкото добросърдечни.


Елемент/Стихия: Тъмнина.
Реликва: Гривните на тъмнината. Седем черни гривни, с помощта на които можеш да проникнеш в нечие съзнание и да дори да го накараш да направи нещо за теб.
SERAPHIM
Серафим е богът, олицетворяващ доброто. Неговите първи творения са ангелите на седемте добродетеля. Слави се с изключително силната си вяра в доброто и неговото възтържествуване над злото. Неговото призвание е да показва правилния път на смъртните. И разбира се, да докаже, че са по-склонни на добри дела, отколкото на злини. Засега не е успял особено да убеди останалите шестима в идеалните си принципи, но неговата вяра не подлежи на пречупване от нищо и никой. И макар да изглежда добряк, вътре в него се крие голяма жестокост към онези, които в неговите очи не заслужават опрощение и втори шанс.
Елемент/Стихия: Светлина.
Реликва: Гривните на светлината. Отново са седем на брой, а който ги притежава, може да излекува всеки вид болка (физическа и душевна).

MOORE
Мур е създателят на небето и земята, на животните и растенията. Той е още символ на плодородието и красотата. Неговото любимо занимание е да създава. Каквото се сетиш. Представете си, че той е скулптор, а неговата глина е планетата Земя. Другото, което радва душата му, са пищните тържества, на които задължително присъстват хареми с красиви жени и голямо количество алкохол. Именно безспирното му гуляйстване  го прави леко безотговорен към създаденото от него. Той просто създава, но не си прави труда да наглежда и пази творенията си. За тази цел изпраща своите ангели – природните феи и елфи в света на хората. Оставя повечето неща на тяхната грижа, за да има повечко време да разни божествени забавления. С две думи  кой като него?
Елемент/Стихия: Земя и въздух.
Реликва: Двете половини на медальон във формата на слънце с 8 лъчи. Който притежава и двете половинки, може да вдъхва живот на неодушевени неща, а който притежава само едната от двете, може да призовава и подчинява на волята си всички животни.
LOKI
Локи е бог на разрушението и апокалипсиса. Общо взето той всява страхопочитание и едновременно раздразнение сред останалите божества. Любител е на зрелищата, които свършват с опустошаване и пълна разруха. Трудно можеш да възпреш и обуздаеш подобно божество като Локи. Той единствен се е прочул и на земята, въпреки че там не описван толкова жесток, колкото е всъщност. Неговите творения, с които се гордее, са Четирите конници на апокалипсиса. Единствено тях е решил да не унищожи, защото му вършат мръсната работа. Праща ги в света на хората, когато си поиска, за да му предоставят нужните забавни гледки. Може да се каже, че Локи най-много си допада с Дивора и най-малко с Мур и Серафим. От последния споменат направо му се гади.
Елемент/Стихия: Огън.
Реликва: Копие със засъхналата кръв на първия създаден човек – най-чистото смъртно създание. Който го притежава, може да връща мъртъвци към „живот“ (да си създаде армия от  зомбита).


       
code by Chocolate cookieThe Gods and The Demigods Tumblr_p2v2ojE7jD1ql1i0bo6_500
Maola.
Maola.
I'm not bossy, I'm the boss.
I'm not bossy, I'm the boss.

XP XP : 141
Мнения : 83
Създаден : 2018-01-18

Back to top Go down

The Gods and The Demigods Empty Re: The Gods and The Demigods

Post by Maola. on Tue Jan 23, 2018 3:18 pm

ПОЛУБЕЗСМЪРТНИТЕ
Полубезсмъртните са поданици на седемте безсмъртни и техни рожби. Имат небесен статус, но са само полу-богове. В зависимост от вида си, те принадлежат на едно или друго небесно кралство. И те, както боговете, си имат способности, но не са безсмъртни, а просто дарени с дълголетие.  Също така нямат правото пряко да нараняват смъртните на Земята, но за сметка на това могат да им въздействат по доста други начини.Ангелите са сравнително добри и чисти създания, призвани да вършат добри дела на земята. Според вида си те биват:
Русалки Δ създания на богинята Абелон и пращани от нея с цел да насочват изгубени в морето, да спасяват давещи се и да ликуват корабокрушенци и сродните му). Тяхната реликва е синята перла – ако някой успее да я зашие на дрехата си, докато я носи, ще бъде защитен от болести и злополуки.
Седемте добродетели Δ целомъдрие, лишение, щедрост, трудолюбие, търпение , добродушие  и смиреност. Те са рожби на бог Серафим, а мисията им е да подтикват смъртните към добро. Техните реликви са бели пера от собствените им криле, които могат да спрат ефекта от шепота на всеки демон и да лекуват повърхностни рани.
Елфи и Феи Δ ангели, създадени от бог Мур, които имат способностите да създават природни красоти. В това число нови растения, животни, както и да лекуват и защитават такива. Те са един вид свръхестествени природозащитници. И макар да нямат особена връзка с хората, мисиите им често продължават с години, така че понякога се случва да си създадат разни отношения с някой-друг човек. Тяхната реликва е вълшебния прашец, който ти позволява да летиш за известно време.
Смирените Δ Всички обикновени ангели, неспадащи в горните категории, бяха просто жители на кралствата, а единственото им задължение бе да се явяват когато бъдат повикани от тези "горе" в йерархията. Всеки от тях бе уникален сам по себе си и с различни ангелски способности, но те бяха жестоко неоценени от боговете и превърнати в техни лоялни робипомощници. При тези ангели липсваше особена свобода на избора, защото не им бе предоставен пропуск към прословутата стълбица към боговете..


 
АНГЕЛИ
WE GIVE, WE PROTECT
Демоните са сравнително зли и порочни същества, призвани да подтикват смъртните към тъмната страна. Според вида си те биват:
Сирени  Δ рожби на богиня Абелон, те са злите сестрици на русалките. Бродейки из седемте морета, те потапят кораби и лодки, прелъстяват с песента и и давят сърфисти и гмуркачи. Тяхната реликва е черната перла, която може да изпълни едно желание на някого, но за сметка на един живот.

Седемте гряха Δ Асмодий (Похот), Велзевул (Чревоугодие), Мамон (Алчност), Белфегор (Леност), Сатана (Гняв), Левиатан(Завист) и Луцифер(Горделивост). Всички те са демони, създадени от богиня Дивора, които често крачат между хората и им нашепват изкусителни слова. Всеки подтиква към своя грях. Техните реликви са вълшебни черни пера от собствените им криле, които могат  да прогонват ангелите обратно в Небесата и да правят разни краткотрайни илюзии.

Четиримата конници Δ Завоевател/Бял конник, Война/Червен конник, Глад/Черен конник и Смърт/Блед конник са най-великите творения на Локи, богът на разрушението. Те му служат вярно и често се появяват на земята, за да сеят хаос. Могат да причиняват природни бедствия (земетресения, пожари и т.н.), както и да разпръскват зарази, в следствие на които хората умират от глад/болест или започват да воюват помежду си. Техните реликви са черите пръстена (бял, червен, черен и безцветен), които по отделно най-много да прокълнат някого да му се случи нещастие, но събрани заедно, могат да предизвикат Световна война.
Роби Δ Всички обикновени демони, неспадащи в горните категории, бяха просто жители на кралствата,
а единственото им задължение бе да се явяват когато бъдат повикани от тези "горе" в йерархията. Всеки то тях бе уникален сам по себе си и с различни демонски способности, но жестоко неоценени от боговете и превърнати в техни лоялни роби, при тези демони липсваше особена свобода на избора.
ДЕМОНИ
WE STEAL, WE DESTROY
Δ Ангелите и демоните меко казано никак не се разбират помежду си. Те са в скрита от боговете вражда и дори създателите им не знаят какво си причиняват взаимно. И докато ангелите просто хващат някой смъртен и му помагат да изобрети неща, от които демоните страдат и се държат далеч (като светена вода и сребърни кръстове) , то демоните от своя страна често ловуват ангели, които после измъчват по всякакви начини, най-често карайки ги да гледат как някой невинен човек страда или извършва неистови злини. Δ
©️ GasmaskThe Gods and The Demigods Tumblr_p2v2ojE7jD1ql1i0bo6_500
Maola.
Maola.
I'm not bossy, I'm the boss.
I'm not bossy, I'm the boss.

XP XP : 141
Мнения : 83
Създаден : 2018-01-18

Back to top Go down

The Gods and The Demigods Empty Re: The Gods and The Demigods

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum